Home / Vijesti iz svijeta filma i showbiza / Scarlett Johansson proglašena najprofitabilnijom glumicom u 2016. godini

Scarlett Johansson proglašena najprofitabilnijom glumicom u 2016. godini

Forbes magazin proglasio je Scarlett Johansson najprofitabilnijom glumicom u 2016. godini. Njeni filmovi, među kojima su “Captain America: Civil War” i “Hail Caesar!”, zaradili su globalno 1,2 milijarde dolara u posljednjih godinu dana.

Na drugom mjestu su njeni saradnici na Marvelovim filmovima Chris Evans i Robert Downey Jr sa zaradom od po 1,15 milijardi dolara.

Prošle godine na vrhu liste je bio Chris Pratt, a 2014. godine Jennifer Lawrence.

Forbes kreira ovu listu sabirajući zaradu od prodaje karata širom svijeta. Na listi nisu animirani filmovi u kojima zvijezde samo posuđuju svoj glas.

U ovogodišnjih Top 5 su i Australka Margot Robbie koja je glumila u filmu “Suicide Squad” a koji je imao dobit od 756 miliona dolara, te Amy Adams zahvaljujući trenutnom filmu “Arrival” i prošlom “Batman v Superman: Dawn of Justice” u kojem je glumila Lois Lane.

Britanska glumica Felicity Jones debitovala je na ovoj listi nakon što je “Rogue One: A Star Wars Story” u prve dvije sedmice zaradio 805 miliona dolara. Ona je glumila i u drami “A Monster Calls” i u “Infernu” sa Tom Hanksom.
(klix.ba)

error: Zabranjeni kopiranje !!